Ekologisk mat i Malaga

Malaga är en hamnstad som ligger på Costa del Sol i Spanien. Den är även huvudstad i Malagaprovinsen i regionen Andalusien. Staden i sig är inte ett stor turistområde då det saknas alla stora hotellkomplex som annars är vanlig på turistorter. Dock är detta en stad väl värd att besöka. Staden i sig är kulturell och här hittar du bland annat två konstmuseer och ett kulturhus.  Det är sagt om Malaga att här är det aldrig långt till en tapasbar eller ett fik, men vad de även kan stoltsera med är ekologisk mat och så kallad ”organic food”.  Alltså mat som är närproducerad och utan en massa onödiga medel. Spanien i sig är den största producenten av ekologisk mat och över 65 % av all ekologisk mat växer i Andalusien. Enbart i Malaga har odlingen av ekologisk mat tredubblats det senaste decenniet.

Ekologiska marknader i Malaga

Marknader som erbjuder mat av denna sort är något som varit en trend länge. I både Stockholm och London hittar vi Bondens Marknad så väl som Farmers Market. Nu har turen kommit till Costa del Sol som har marknader i Malaga och övriga städer eller orter. Oftast är det samma odlare, som varje månad öppnar upp marknad på en lördag eller söndag på olika utvalda platser. På dessa marknader finns det frukt och grönsaker som är högaktuella för säsongen, det är bröd, ostar, olivolja, marmelader och mycket mer. Allt är ekologiskt.  Trots att all mat är ekologisk så är den inte dyrare utan håller samma priser eller ibland även lägre priser än ”vanlig” mat. Detta beror på att alla som jobbar med ekologisk mat på något sätt tror på det de gör. Det är hälsosammare, renare och skonsammare för både människor och djur.  Befinner du dig i Malaga så bör du definitivt besöka denna marknad. Du kommer se att alla handlare har certifikat som garanterar att det är äkta ekologisk mat.

Stanna i Malaga

Många har passerat Malaga på väg till en annan turistort och vill du boka hotell här gör du det enklast på Hotell Malaga. Detta då flygplatsen ligger i denna stad. Malaga själva försöker ändra på detta genom att satsa hårt på kultur och mat. Det är numera inte bara marknader som har ekologisk mat utan det finns även flera av stadens krogar som lanserar menyer med närodlad och ekologisk mat.  Även om Malaga inte är en turiststad med mängder av hotell så finns det boende att hitta.